Verhuizen checklist

Een verhuizing is altijd meer werk dan vaak gedacht wordt. Daarom kan het handig zijn om vooraf een lijstje te maken met taken die gedaan moeten worden, zo is de kans dat u iets vergeet een stuk kleiner. Wij hebben een aantal nuttige tips al voor u verzameld!

Begin ruim van te voren met voorbereiden, 3 maanden van te voren is ruim genoeg: opzeggen van de huur, elektriciteit, gas, water en het aanvragen voor internet of kabelverbinding in uw nieuwe woning. Ook kunt u al nadenken wat u nodig heeft in de nieuwe woning, heeft u al een laminaat liggen of vloerbedekking? Ook is het handig om al na te denken over de hulp op de dag van de verhuizing zelf, laat u een verhuisfirma komen of komen er familieleden of vrienden helpen?

- Denk aan verhuismateriaal als u ervoor kiest zelf te gaan verhuizen, een verhuislift is er handig bij het vervoeren van zware, grote of onhandige goederen op een bovenverdieping.

- Doordacht inpakken, markeer verschillende dozen met een kleur of nummer zodat u weet welke doos wat vervoert en in welke kamer van de nieuwe woning deze spullen moeten komen, belangrijk is hier dat u de dozen niet te zwaar maakt, zo minimaliseert u de kans op doorscheuren.

- Privacy, als u van plan bent in te pakken samen met de helpers moet u goed nagaan wat voor spullen wel en wat voor spullen niet gezien mogen worden. Privacy gevoelige spullen zoals lingerie kunt u misschien beter op voorhand al inpakken. Houdt er ook rekening mee dat als u verhuist met een verhuisfirma dat deze geen wapens en juwelen mogen vervoeren.

- Probeer het meubilair in één stuk te vervoeren, het uit elkaar halen verzwakt uw meubilair aanzienlijk, een verhuislift kan hierbij oplossing bieden.

- Zet alles goed vast, als u uw spullen gaat vervoeren met een vrachtwagen zorg er dan voor dat er niks kan gaan schuiven. Zet alles met bindlatten vast, zeer breekbare voorwerpen kunnen beter in een aparte wagen vervoerd worden.

- Houdt de sfeer erin, zorg voor voldoende eten en drinken voor de mensen die u komen helpen.

6 maanden voor de verhuizing
Zeg u huurcontract op en verwittig de eigenaar van uw woning, kijk uw huidige contract na en let op wat er gezegd wordt over schadeloosstellingen, verplicht onderhoud en waarborg.

3 maanden voor de verhuizing
Breng uw werkgever op de hoogte en lees u arbeidscontract nog eens door, misschien heeft u recht op een betaalde verlofdag. Laat aan uw vrienden weten wanneer de verhuisdag is en wat uw nieuwe adres is. Maak een afspraak met een verwarmingstechnicus voor het jaarlijkse onderhoud en sluit een verzekering af voor uw meubilair. Indien u gepensioneerd bent moet u de Rijksdienst voor pensioenen informeren en indien u geen werk heeft moet u de RVA, HVW (of vakbond) en VDAB op de hoogte stellen.

1 maand voor de verhuizing
Bezoek de dienstbevolking van uw nieuwe gemeente, geef uw nieuwe adres en de verhuisdatum door en vraag een bewonerskaart aan voor uw nieuwe gemeente. Laat uw watermaatschappij weten dat u gaat verhuizen en vraag een formulier voor adreswijziging aan. Zorg ervoor dat u een tegensprekelijke opmeting van de tellers van uw nieuwe woning laat doen. Ga langs het postkantoor om uw post te laten doorsturen, geef uw nieuwe adres door aan de bank, gsm-operator, verzekeraars, belastingadministratie, ziekenkas, sportclub, leveranciers, kranten en tijdschriften. Zorg voor kabelaansluiting in uw nieuwe woning.

1 week voor de verhuizing
Maak uw nieuwe woning schoon en maak een plan van aanpak voor de opstelling van uw interieur. Verzamel al enkele spullen in een toegankelijke ruimte zodat op de dag van de verhuizing de verhuizers hier makkelijk bij kunnen. Kostbare spullen en privacy gevoelige spullen kunt u alvast zelf naar de nieuwe woning brengen.

1 week na de verhuizing
Meld uw verhuizing binnen één week bij de bevolkingsdienst. De wijkagent komt binnen drie weken bij u langs om uw verhuis vast te stellen. Hierna krijgt u een oproep van de gemeente. Dit is ook verplicht als u verhuist binnen dezelfde gemeente. Ook moet u zich aanmelden op het politiecommissariaat, laat uw adres binnen twee weken na uw verhuizing wijzigen op het inschrijvingsbewijs van uw voertuig. Eventueel kunt u de sloten van uw nieuwe woning laten vervangen.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze verhuislift verhuurders bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde verhuislift firma's.
Omdat u van meerdere verhuislift verhuurders (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op een verhuislift!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de verhuislift wilt huren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.