Verhuistips voor een soepele verhuizing

Mike avatar

Mike op 24-02-2016

Een verhuizing brengt doorgaans veel stress met zich mee, maar met onderstaande verhuistips verlaag je het stressniveau tot een minimum. Ontdek alle verhuistips. Lees snel verder!

Verhuistips

Verhuistips voor een soepele verhuizing

Of je nu zelf de verhuizing regelt of dit laat doen door een verhuisfirma; met onderstaande tips maak je het jezelf gemakkelijker!

Label verhuisdozen

Label de verhuisdozen zodat voor de verhuizers (professionals of familie en vrienden) direct duidelijk is in welke ruimte de verhuisdoos neergezet mag worden. Een handig systeem hiervoor is om gebruik te maken van verschillende kleuren stickers. Plak de stickers op de verhuisdozen en plak op iedere deur of muur in je nieuwe woning dezelfde kleur sticker. Gegarandeerd dat alle dozen in de juiste ruimte terecht komen!

Pak belangrijkste spullen als eerste uit

Plaats objecten die je in de nieuwe woning direct al weer nodig hebt (schoonmaakspullen, bestek en servies e.d.) in een aantal dozen en label deze verhuisdozen. Schrijf bijvoorbeeld met stift op de doos: "Als eerste uitpakken".

Verhuis je kostbaarste bezittingen zelf

Doe alle kostbare bezittingen in één of meerder dozen en verhuis deze zelf. Zo weet je zeker dat je kostbaarste bezittingen veilig aankomen in de nieuwe woning.

Bedenk de inrichting vooraf

Deze tip doen de meeste mensen gelukkig van nature al, maar hoe vervelend is het als je dit nog moet gaan bedenken als alle ruimtes vol staan met dozen en meubilair? Bedenk daarom van tevoren hoe je de inrichting van je nieuwe woning voor je ziet en label het meubilair zoals beschreven in tip 1. Je hoeft dan niet achteraf zelf nog te gaan slepen met kasten, banken en tafels.

Maak gebruik van een verhuislift

Een verhuislift kost wel iets om te huren (al leveren sommige verhuisbedrijven deze standaard bij een verhuizing), maar het maakt de verhuizing zoveel soepeler en sneller. Vooral voor grotere objecten die niet uit elkaar geschroefd kunnen worden is een verhuislift ideaal. Je hoeft niet te klungelen in het trapgat en daarnaast heb je veel minder kans op beschadigingen.

Maak direct het bed op bij aankomst

Verhuizen kan een vermoeiende aangelegenheid zijn. Hoe fijn is het dan wanneer de vermoeidheid echt toeslaat je zo je bed in kunt duiken omdat je deze al hebt opgemaakt bij aankomst in de nieuwe woning?

Bonus tip

Als je tijdens de verhuizing hulp nodig hebt in de vorm van een verhuisbedrijf of verhuislift is het slim om op tijd meerdere offertes op te vragen bij verschillende verhuisfirma's. Onderling hanteren zij namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten en door zo'n vergelijking te maken verzeker je jezelf van de laagste prijs voor de verhuisfirma of verhuislift. De besparing die je hiermee maakt loopt in veel gevallen al gauw op tot wel 40% van de totale verhuiskosten. Altijd doen dus!Laat een reactie achter, vinden we leuk!