Tips bij opslaan van de inboedel

Mike avatar

Mike op 23-12-2015

Soms is het nodig om de inboedel tijdelijk op te slaan. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe woning nog niet opgeleverd kan worden en u de oude woning al wel moet verlaten. Wat komt daar bij kijken, zo'n inboedelopslag? Ontdek het in onderstaand artikel.

inboedel opslaan

Inboedelopslag: zelf regelen of uitbesteden?

Het opslaan van de inboedel kunt u op twee manieren regelen. U kunt er voor kiezen om zelf een geschikte opslagruimte te zoeken voor uw inboedel of u kunt er voor kiezen een erkende verhuizer zorg te laten dragen voor de inboedelopslag.

Uitbesteden aan een professional zorgt voor gemak en veiligheid. De meeste verhuisfirma's beschikken over een goed beveiligde ruimte waar u uw inboedel (tijdelijk) op kunt slaan. Tevens zijn deze ruimtes vaak klimaat geconditioneerd waardoor uw inboedel in goede conditie blijft.

Is mijn inboedel verzekerd als ik deze op laat slaan?

De meeste verzekeraars kunnen de inboedelverzekering tijdelijk overzetten naar de opslaglocatie. Wanneer u gebruik maakt van een erkende verhuizer kunt u ook een opslagverzekering afsluiten. U weet dan 100% zeker dat de inboedel goed verzekerd is.

Wat zijn de kosten van de opslaglocatie?

Meestal wordt voor een opslaglocatie een vaste prijs per kubieke meter berekend welke u maandelijks moet voldoen. Naast deze kosten voor de opslag moet u ook rekening houden met kosten om de inboedel in de opslag te laten plaatsen en wanneer de inboedel uit de opslag wordt verwijderd. Het is verstandig om duidelijke afspraken te maken over deze kosten om extra kosten te voorkomen. Bijvoorbeeld wanneer u alleen even een kijkje wilt nemen bij de inboedel.

Besparen op inboedelopslag

Besparen op het opslaan van de inboedel is vrij eenvoudig. Net als bij een verhuizing is het raadzaam om meerdere professionals met elkaar te vergelijken alvorens u een definitieve keuze maakt. Onderlinge prijzen kunnen namelijk behoorlijk uiteen lopen en door kosten te vergelijken kiest u gemakkelijker de voordeligste specialist. Ook voor het opslaan van de inboedel.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!