Piano verhuizen: hoe werkt dat?

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Heb je ze ook op je netvlies? America's funniest homevideo's waarbij een pianoverhuizing compleet fout gaat? Leuk. Tot het bij jezelf gebeurt... Ontdek in onderstaand artikel wat er komt kijken bij het verhuizen van een piano. Ondertussen kun je de themesong van het programma op - heel toepasselijke wijze - afspelen via onderstaande video ;-)

Piano verhuizen

Mensen die van plan zijn om de piano zelf te verhuizen moeten zich nog eens goed achter de oren krabben. Het gewicht wat flink kan oplopen werkt tegen je en daarnaast is een piano ook niet bepaald een object wat eenvoudig op te tillen is. De omvang maakt het namelijk erg lastig om te manoeuvreren.

Een piano uit een appartement verhuizen zonder verhuislift is een absolute no-go. Als je het al door het trapgat redt is de kans op beschadigingen zo groot dat de investering in de huur van een verhuislift eigenlijk een no-brainer zou moeten zijn. Als je piano je lief is laat je deze het best verhuizen door een professionele verhuisfirma die gebruik maakt van een verhuislift.

Piano laten verhuizen door een professional

Er zijn een aantal goede redenen om de piano verhuis door een professional te laten regelen. Allereerst doet een verhuisfirma een pianoverhuizing doorgaans regelmatig en weten ze dus precies waar de valkuilen liggen. Ze zullen er voor zorgen dat de piano veilig in de verhuiswagen komt, de piano afdekken met verhuisdekens en stretchfolie om de rit zo comfortabel mogelijk te maken voor je piano en natuurlijk de piano op de juiste plek in de nieuwe woning zetten.

Een professionele verhuisfirma zal ook altijd gebruik maken van een verhuislift om zo de piano niet alleen veilig, maar ook snel te kunnen verhuizen. Zelf hoef je hier niets voor te doen; al het werk wordt door de verhuizers uit handen genomen.

Ook zijn verhuisfirma's vrijwel altijd goed verzekerd tegen schade aan jou of andermans eigendommen. Je kunt je piano dus met een gerust hart laten verhuizen door een verhuisfirma. In het geval van schade aan de piano zal deze vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij.

Besparen op piano verhuizing

Een piano is kostbaar en de verhuizing van de piano brengt ook de nodige kosten met zich mee. Je kunt hier echter wel vrij gemakkelijk op besparen. Verhuisfirma's hanteren onderling namelijk uiteenlopende tarieven voor hun diensten. Door meerdere verhuisfirma's met elkaar te vergelijken ontdek je vanzelf wie het gunstigst geprijsd is. Door offertes op te vragen bij meerdere aanbieders verzeker je je altijd van de laagste prijs voor het verhuizen van je piano. In veel gevallen loopt de besparing zelfs op tot wel 40% van de totale kosten.

Laat je je piano door een professional verhuizen, vergelijk dan altijd!


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!