7 praktische verhuistips

Mike avatar

Mike op 09-05-2014

Het is altijd leuk en spannend om in te trekken in een nieuwe woning. Het is een ideaal moment om nieuwe frisse veranderingen aan te brengen in de stijl van uw nieuwe leefruimtes. Er komt helaas ook veel fysiek werk kijken bij een verhuizing, en daarom schakelen veel mensen een verhuisbedrijf in.

verhuistips

Handige tips voor het verhuizen

We zullen in dit artikel een aantal handige en praktische tips geven om zo de verhuizing optimaal te laten verlopen.

Label de verhuisdozen
Schrijf na het inpakken van elke verhuisdoos direct even wat er ongeveer in de doos zit en naar welke kamer deze moet worden verhuisd. Op deze manier kunnen de verhuizers de dozen meteen in de juiste ruimte plaatsen tijdens het verhuizen en weet u met uitpakken wat er in elke doos zit. Hierdoor verloopt het uitpakken van alle spullen zeer efficient.

Verhuis uw kostbaarste bezittingen zelf
Het is verstandig om 1 of 2 dozen te gebruiken voor uw meest kostbare bezittingen en deze zelf te verhuizen. Op deze manier bent u er zeker van dat deze veilig worden mee verhuisd.

Pak belangrijke spullen als eerste uit
Op de verhuisdozen met belangrijke spullen die u snel weer nodig hebt na het verhuizen is het verstandig iets te schrijven zoals ‘Als eerste uitpakken’. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld schoonmaakgerei, handdoeken of borden en bestek.

Pak één tas net zoals u een weekendje weg zou gaan
Het is verstandig om één tas of koffer te pakken alsof u er een weekendje tussenuit zou gaan met wat kleding en uw toilettas. Het zal namelijk nog wel een tijdje rommelig zijn in huis, maar zo heeft u een aantal belangrijke dingen altijd direct bij de hand.

Bedenk van te voren alvast een inrichting
Het is slim om van te voren alvast na te denken over een mogelijke inrichting van al uw meubels. U kunt op deze manier direct aan de verhuizers aangeven waar alles moet komen te staan. Dit scheelt u zelf een hoop gesleep met zware meubels en spullen.

Maak uw bed op
Het is slim om als een van de eerste dingen die u doet uw bed op te maken. Zo kunt u in ieder geval gaan slapen op het moment dat u er aan toe bent.

Maak gebruik van een verhuislift
Door gebruik te maken van een verhuislift zal de verhuizing aanzienlijk efficienter verlopen. U bespaart tijd doordat er niet telkens op en neer hoeft te worden gelopen met alle dozen en meubels. Daarnaast kunt u met een verhuislift uw inboedel ook veel veiliger verhuizen en voorkomt u eventuele beschadigingen aan muren of de trap.

Offertes vergelijken
Wilt u een verhuislift huren of verhuisbedrijf inschakelen? Dan is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken van verhuisorganisaties bij u uit de regio. U kunt zo gemakkelijk vergelijken in prijs en kwaliteit en bent zo in staat om aanzienlijk in kosten te besparen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!